466675797006587 Încheierea anului în spirit ZEN

Încheierea anului în spirit ZEN

December 29, 2016

La începutul fiecărui an este mulți simțim nevoia să ne gândim la rezoluții noi: ne facem abonament la sală, găsim noi regimuri alimentare pe care vrem să le ținem pentru a mai slăbi câteva kilograme, vrem să ne preocupăm mai mult de partea de dezvoltare personală și multe altele.

 

Este important ca înainte de a face ceva nou, să facem totuși

 

 loc pentru asta, nu putem doar să adăugăm lucruri suplimentare în fiecare an, fără să eliminăm nimic. Pur și simplu nu ar încăpea.

Provocarea acestor zile este să ne dăm seama ce am făcut anul care a trecut și nu ne-a adus nici un folos, sau nu ne-a făcut nici o plăcere. Asta ne ajută să învățăm din greșeli, pentru a le evita pe viitor și pentru a ne permite să ne concentrăm mai mult și mai bine pe ceea ce este nou, și poate să ne fie cu adevărat de folos.

 

Provocarea mea pentru acest final de an este să-mi revizuiesc acțiunile și proiectele vechi. Câteva puncte pe lista mea:

  1. Să golesc inbox-ul meu de e-mail, iar ceea ce vreau să păstrez să le organizez în dosare pe teme diferite (călătorii, parenting, spiritualitate, rețea socială, etc).

  2. Îmi fac curățenie în calculator, arhivez ceea ce nu mai este de actualitate și le trec pe un hard disk extern.

  3. Să văd cum a arătat calendarul meu de acțiuni și întâlniri pe anul care tocmai se încheie și să mi-l eliberez cât mai mult posibil pe anul ce urmează. Asta înseamnă să învăț să spun și NU oamenilor și să evit acțiuni sau întâlniri care s-au demonstrate fără valoare adăugată.

  4. Să închei proiectele începute mai demult, la care nu mai vreau să lucrez.

  5. Să îmi fac curățenie în dulap. Donez tot ce nu am mai purtat în ultimele 12 luni. Păstrez doar ce mi se potrivește și îmi face plăcere să port.

  6. Fac toate plățile pe care le mai am de făcut.

  7. Arunc tot ce mai am prin frigider, congelator sau cămară, produse care au expirat sau nu m-au inspirat în vreun fel.

Toate astea s-ar putea să vă ia o zi sau mai multe, în funcție de cât de des ați mai făcut genul acesta de activități, dar veți vedea că atunci când le terminați, vă veți simți extraordinar. Parcă mintea voastră s-ar fi eliberat de un mare stres. Vă veți simți gata pentru noi provocări, care din start nu vor părea imposibil de realizat.

 

Mult spor în toate!

Please reload

Featured Posts